Mumsigaste chokladmuffinsen jag bakat. "Som på cafe i både utseende och smak", sa mina gäster som blev bjudna. Och bra tycker jag eftersom de inte innehåller varken ägg eller mjölk (precis som min lilla kokvrå, oftast) så de passar extra bra till impulsbak en långtråkig söndag. Inte för söta, feta eller chokladiga. Bara saftiga och fluffiga.
 
Chokladmuffins
12 st i muffinsplåt
 
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vatten
3/4 dl olja eller 75 g smält smör
 
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i vattnet och oljan/smöret. Rör ihop till en tjock smet. Häll i 12 formar i muffinsplåt eller utan plåt, då formarna blir några fler. Grädda i 225 grader ungefär 10-15 minuter.
Jag gjorde mina i muffinsplåt och de reste sig och blev höga och fina. Pudrade även med florsocker innan servering.
 
 

Mer från bloggen

Kommentera

Publiceras ej