Tänkte premiära en ny kategori, när jag ändå är så bra igång med bloggandet. Välkommen hit Mat & bak! Kategorin där jag delar med mig utav smarriga recept och kanske något annat roligt. Först ut blir favoritmaträtten från det thailändska köket, nämligen Pad Kra Pao. Har ätit det två dagar i rad nu och det är så gott. Och enkelt framför allt, precis så mycket ansträngning jag vill lägga ner. Vilket inte är speciellt mycket och det är bättre än tacos.
Pad Kra Pao
400 g fläskfärs
4 klyftor vitlök
2-5 små chili
6 tsk fisk sås (fish sauce från ex Santa Maria)
2 tsk soya sås (soy sauce)
4 tsk brunt socker
en kruka basilika (helst thai basilika)
2 msk vegetabilisk olja
Börja med att finhacka vitlök och chili. Blanda fisk sås, soya sås och socker i en mindre skål. Rör väl tills sockret löst upp sig. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili en minut. Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och börjar bli lite brun. Häll över fisk/soya/sockersåsen och blanda runt. Tillsätt basilikablad, ungefär halva krukan. Rör omkring och stek en stund. Tillsätt resten av basilikabladen precis innan servering. Servera med ris.
Mums!
Kommentera